Matematiikkalehti Solmun etusivu

sivuinfo

WWW-linkkejä lukion matematiikan opetukseen

.
Oheinen dokumentti on tehty tukemaan lukion matematiikan opiskelijoiden ja opettajien työtä. Dokumentti sisältää WWW-linkkejä, joita opettajat voivat käyttää opetustaan suunnitellessaan ja sitä toteuttaessaan. Opiskelijoille linkkilista tarjoaa materiaalia matematiikan itsenäiseen lisäharjoitteluun.

Linkit on jaoteltu linkkityypeittäin sekä lukion matematiikan keskeisempien aihepiirien perusteella (katso alla). Jotta dokumentti palvelisi mahdollisimman hyvin kaikkia käyttäjiään, on sivuilla esiintyvistä linkeistä vielä luokiteltu erikseen suomenkieliset ja opiskelijoille itsenäiseen opiskeluun sopivat linkit. Linkit on kaikissa osioissa jaoteltu niin, että ensin ovat suomenkieliset ja niiden jälkeen vieraskieliset sivut.

Linkeille on annettu nimeksi joko sivulla oleva otsikko tai linkin sisältöä vastaava nimi. Jokaisen linkin yhteydessä on lyhyt kuvaus sen sisällöstä. Nimilinkki johtaa suoraan kuvauksessa selitetylle sivulle. Suurin osa linkeistä on suomen- tai englanninkielisiä. Linkin kuvauksessa on maininta sivulla mahdollisesti käytetystä muusta kielestä.

Jokaisen kuvauksen päätteeksi on lisätty sivuston pääsivun URL-osoite. Tämä tarvitaan, koska sivuston laatijalla on oikeus muuttaa oman sivustonsa rakennetta, jolloin nimilinkki ei enää välttämättä johda kuvatulle sivulle. Kuvatun sivun uusi sijainti voidaan etsiä pääsivun kautta. Linkkikokoelmassa esiintyvien sivustojen pääsivujen URL-osoitteet on myös koottu sivuilla olevaan aakkoselliseen hakemistoon.

Linkkityypit

Aihepiirit

Aakkosellinen hakemisto