Matematiikkalehti Solmun etusivu

sivuinfo

Lehdet

Matematiikkalehti Solmu

Matematiikkalehti Solmu on suomenkielinen verkkolehti. Solmun sivuilla on artikkeleja mm. matematiikan opetukseen liittyvistä aiheista ja unkarilaisesta matematiikan opetuksesta. Sivuille on koottu paljon eri aiheisiin liittyviä tehtäviä. Mukana on myös keskustelu- ja kyselypalsta.
URL: http://matematiikkalehtisolmu.fi/

KöMaL

KöMaL on unkarilainen matematiikkalehti koululaisille. Lehti on luettavissa englanniksi. Lehti sisältää mm. artikkeleita, tehtäviä ja tuloksia matematiikkakilpailuista. Sivuilla on myös oma matematiikkakilpailu, jossa on kolme tasoa. Vaikein taso sopii lukiolaisille. Ratkaisut tehtäviin ilmestyvät n. 1-2 viikon kuluttua tehtävänannosta. Lehti on pääasiassa tarkoitettu peruskoululaisille.
URL: http://komal.elte.hu/

Plus

Plus on englantilainen verkkolehti, jonka tarkoitus on tarjota lukijoilleen käytännön näkökulmia matematiikkaan. Lehdessä ilmestyy lukuisten uutisten lisäksi myös erilaisia pulmatehtäviä. Tämän lehden taustalla toimii Cambridgen yliopisto.
URL: http://plus.maths.org/

NCTM:n verkkojulkaisut

NCTM (National Council of Teachers of Mathematics) julkaisee useita eri luokka-asteille tarkoitettuja matematiikan lehtiä. Verkossa julkaistaan näissä lehdissä olleita artikkeleita joka kuukausi. Voit valita sivulta tason "high school", niin saat esille lehdet, jotka käsittelevät lukioon liittyviä asioita. Artikkelit käsittelevät lehdestä riippuen matematiikan opetusta, opiskelua ym. Mukana ovat mm. lehdet Mathematics Teacher, On Math ja Student Math Notes.
URL: http://my.nctm.org/eresources/index.asp

Chance

Chance on englanninkielinen tilastotieteellinen lehti. Artikkelit (pdf-dokumentteja) käsittelevät monen eri tieteenalan tilastotiedettä yleistajuisesti. Lehti on tarkoitettu kaiille, jotka ovat kiinnostuneet tiedon analysoinnista. Chance on American Statistical Association and Springer-Verlag yhdistysten julkaisema julkaisu.
URL: http://www.stat.duke.edu/chance/

NRICH Online Maths Club

Mathematics Enrichment on englantilainen koululaisille tarkoitettu matematiikan harrastuslehti, joka sisältää tehtäviä, pelejä ja artikkeleita. Lehden taustavoimana on Cambridgen yliopisto. Materiaali on pääasiassa tarkoitettu peruskoululaisille mutta joukossa on myös lukioon sopivaa materiaalia.
URL: http://nrich.maths.org/index.html

Chance News

Chance News on todennäköisyyslaskentaa ja tilastotiedettä käsittelevä kuukausittain ilmestyvä uutislehti. Se tarjoaa eri sanomalehdissä ja julkaisuissa ilmestyneiden matemaattisten uutisten ja artikkeleiden abstrakteja. Lehti esittää myös erilaisia keskustelun aiheita oppitunneilla käsiteltäviksi. Sivuilla on myös hakupalvelu artikkeleiden etsintään. Lehti ilmestyy Darthmouthin yliopiston toimesta.
URL: http://www.dartmouth.edu/~chance/index.html

Archive for Mathematical Logic

Bertelsmann Springerin julkaisema matemaattisen logiikan lehti. Lehti on luettavissa myös saksaksi.
URL: http://www.springer.de/index.html

Verkkolehtiä - Los Alamos National Laboratory

Los Alamos National Laboratory on Californian yliopiston ylläpitämä elektronisten matemaattisten julkaisujen hakupalvelu. Sivulla on lista Los Alamos National Laboratoryn tilaamista lehdistä. Sivulla on linkki lehden yleisiin tietoihin (mitä se käsittelee, kuka julkaisee jne.) ja myös suora linkki itse lehden sivuille. Linkkejä on yhteensä 413 eri lehteen.
URL: http://www.lanl.gov/worldview/

Journal of computer assisted learning

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvän lehden verkkosivut. Lehti käsittelee tietokoneavusteista opetusta ja oppimista. Sivilta löytyy lyhennelmät julkaisun kirjoituksiin vuodesta 1994 asti.
URL: http://www.lancs.ac.uk/users/ktru/jcaljrnl.htm


Sivun alkuun Takaisin etusivulle