Matematiikkalehti Solmun etusivu

sivuinfo

Muita matemaattisia linkkejä

Etusivulle


Tunnin kevennystä

Sarjakuvia

Sivuilla on sarjakuvien hakukone. Kirjoittamalla hakukoneen "etsi"-kenttään esimerkiksi sanan "math", saa esiin laajan kokoelman sarjakuvia, joissa jollakin tavalla on aiheena matematiikka. Piristystä tunneille.
URL: www.amureprints.com

Matematiikka vitsejä

Sivuilla on lisää hauskaa materiaalia oppilaille ja opettajille. Näille sivuille David Shay on koonnut matematiikka-aiheisia vitsejä. Sivuilta on myös linkkejä muille matematiikkahuumoria sisältäville sivuille.
URL: http://www.workjoke.com/index.htm

Matemaattista huumoria

Sivuilla on piristystä tunneille. Sivuilla on matematiikkahuumoria. Sivut on koonnut Andrej ja Elena Cherkaev Utahin yliopiston matematiikan laitokselta.
URL: http://www.math.utah.edu/

Sivun alkuun


Muita kiinnostavia linkkejä

Maailma numeroina

Tilastokeskuksen sivuilla on "maailma numeroina" -taulukkopaketti, johon on koottuna 28 Excel-taulukkoon maittaisia rakennetietoja kaikista maailman valtioista. Valtioita on 241 ja teemoja yhteensä 248. Nämä ovat käyttökelpoisia tilastoja tilastotieteen kurssille. Tilastoja voi hakea myös hakemiston avulla. Tilastokeskuksen pääsivulta löytyy paljon lisää erilaisia tilastoja.
URL: http://www.stat.fi/index.html

Matematiikan ennätykset

Sivuilla on erilaisia matematiikan ennätyksiä. Mukana mm. ennätys piin desimaalien lukumäärästä tai tähän mennessä löydetystä suurimmasta alkuluvusta. Sivut ovat saksankieliset ja ne on tehnyt Christian Rieger.
URL: http://www.pirabel.de/rekorde.htm

Origameja

Sivuilla on esitelty miten erilaisia geometrisia kappaleita taitellaan paperista (origami). Kappaleiden valmistamiseen on selvät ohjeet. Sopii opettajille, jotka voisivat ohjeiden mukaan helposti tehdä tunnille mallikappaleita. Sivuston on tehnyt Nick Robinson.
URL: http://www.thok.dk/index.html

Kaleidoskooppeja

David E. Joycen ylläpitämä sivu, jossa on mm. kaleidoskooppeja ja niihin liittyviä java-sovelmia. Sivuilla on myös fraktaaleja ja muita erilaisia geometrisia kuvia ja kuvioita. Kaikilla sivulla olevilla kuvilla ja kuvioilla on yhteys geometriaan sekä useilla myös kaaosteoriaan.
URL: http://aleph0.clarku.edu/~djoyce/

Matematiikan avoimet ongelmat

Sivuille on koottu tämän hetken matemaattisia avoimia ongelmia. Sivuja ylläpitää Clay Mathematics Institution.
URL: http://www.claymath.org/index.htm

Missä kohtaa piin desimaaleja on sinun syntymäpäiväsi?

Sivujen sovellus kertoo missä kohtaa piin desimaaleista löytyy sinun syntymäpäiväsi. Annat sovelmalle oman syntymäpäiväsi ja se etsii tämän piin desimaaleista. Sivuja ylläpitää Facade Market Concepts, Inc.
URL: http://www.facade.com/legacy/amiinpi/

Matemaatikoiden sukupuu

Sivuille on koottu nykyajan matemaatikoiden sukupuu. Voit etsiä matemaatikoita heidän nimensä perusteella tai aakkosellisesta hakemistosta. Sivuille voi lähettää oman ehdotuksen matemaatikosta, joka lisättäisiin sukupuuhun. Matemaatikoista kerrotaan milloin ja mistä yliopistosta he ovat valmistuneet, heidän kansalaisuus sekä väitöskirjan aihe. Sivut ovat englanninkieliset ja niitä ylläpidetään Bielefeldin yliopistolla.
URL: http://genealogy.mathematik.uni-bielefeld.de/index.html


Sivun alkuun Takaisin etusivulle