PDF

Otsikkokuva

Toimitussihteerin palsta

Tämä syksy ja tuleva talvi ovat Solmussa uudistumisen aikaa. Aikaisemmin Solmun kunkin numeron kaikki artikkelit on julkaistu verkkosivuilla samanaikaisesti. Tästä syksystä lähtien artikkelit ilmestyvät yksitellen heti kun ne on saatu julkaisuvalmiiksi. Kun artikkeleita on ilmestynyt tarpeeksi (viidestä kahdeksaan), kootaan näistä uusin numero, josta tehdään edelleen myös painettu lehti lähetettäväksi tilaajille. Uusi julkaisutapa nopeuttaa artikkeleiden ilmestymistä sekä vähentää toimituksen kiirettä lehden ilmestymispäivän lähestyessä.

Toinen uudistus koskee lehden numerointia. Tähän mennessä Solmu on numeroitu lukuvuosien mukaan kuten vielä tämäkin numero 2/2000-2001. Uuden vuosituhannen alkaessa numerointi muuttuu kalenterivuosien mukaiseksi. Vuoden 2001 ensimmäisen Solmun numero on siis 1/2001.

Verkkosivujen ulkoasun uudistaminen on merkittävin Solmussa syksyn ja talven aikana toteutettavista muutoksista. Tavoitteena on uudenaikaistaa ja selkeyttää verkkosivujen jo hieman vanhahtavaa ulkoasua ja huonosti organisoitua rakennetta. Sivujen uusi ilme valmistunee vuodenvaihteeseen mennessä - täysin toimiviksi sivut saadaan kevään 2001 aikana. Toimivuuden testaus jää käyttäjille; näin ollen palaute toimitukseen onkin ensiarvoisen tärkeää.

Solmun verkkosivuilla ilmestyy nyt ensimmäisen kerran matematiikkaan liittyviä pelejä. Torus ja Kleinin pullo pelit ovat kaikille ainakin kokeilumielessä sopivia. Eniten ne kiinnostanevat peruskouluikäisiä lapsia, jotka muutenkin harrastavat tietokonepelejä kotitietokoneillaan.

Täydellisen kokoelman Solmun jo ilmestyneitä paperikopioita voi pyytää esim. koulun kirjastoon niin kauan kuin niitä riittää. Ilmoittakaa postiosoitteenne ja mitkä numerot haluatte joko Solmun postiosoitteeseen

Matematiikkalehti Solmu
Matematiikan laitos
PL 4 (Yliopistonkatu 5)
00014 Helsingin yliopisto
tai sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Mika Koskenoja
[email protected]


Solmu 2/2000-2001
2000-11-14