Tilastotiedettä verkossa

Olen kerännyt verkosta runsaasti tilastotieteen sekä lukio- että yliopistotason opetukseen liittyviä osoitteita. Tämä linkkilista on osoitteessa http://noppa5.pc.helsinki.fi/links.html.

Lukio-opetukseen liittyen käyttökelpoisia ovat kaikki Java-sovellutukset, mikäli on käytössä riittävän hyvä selain. Myös peruskurssimateriaaleissa on runsaasti hyvää aineistoa.

Osastosta "Organisations and lists" löytyvät monet tilastotieteen opetusta tukevat organisaatiot, kuten

Vuonna 1999 on Helsingissä suuri tilastotieteilijöiden kokous ISI99, jonne tulee runsaasti myös tilastotieteen opetukseen liittyviä esitelmiä.

Sivultani löytyy myös linkkilista, jolle olen kerännyt matemaattisia ongelmia nille oppilaille, jotka tarvitsevat lisämateriaalia, koska "saivat jo laskunsa laskettua".

Omilta sivuiltani löytyvät esimerkiksi tilastotieteen johdantokurssin sivut, joilta saattaa löytyä jotakin mielenkiintoista.

Todennäköisyyslaskennan opetukseen saattavat soveltua noppa ja uurnaongelmat, jotka löytyvät sivulta http://noppa5.pc.helsinki.fi/uudet/ Useimmat näistä vaativat toimiakseen Netscape 4:n - jos ette saa toimimaan, lähettäkää sahköpostia.

Osoitteessa http://archives.math.utk.edu/topics/ on kattava kokoelma matemaattisia linkkejä.


Juha Puranen
University of Helsinki
P.O.Box 54 (Unioninkatu 37), 00014 University of Helsinki, Finland
WWW: http://www.helsinki.fi/~jpuranen/
Email: [email protected]


Solmu 3/1997-1998