Toimitussihteerin palsta

Toimitussihteerin palstasta näyttää muotoutuvan matemaattinen linkkilista -- ihmekös se, kun toimitussihteeri itse edustaa verkkosukupolvea. Jos lukija etsii tietoa jostain tietystä aiheesta, tällainen pieni lista tuskin auttaa. Isompi lista voi olla parempi siihen tarkoitukseen, varsinkin jos se on hyvin jäsennelty, mutta vielä parempi väline on hyvä hakukone.

Mutta ainakin allekirjoittanut lueskelee joskus tietosanakirjaa päättämättä ennalta, mitä etsii, ja siinä puuhassa kuluu kummallisen paljon aikaa. Ehkä syy on siinä, että silloin opiskelun motivaatio on puhtaasti oma kiinnostus eikä jonkin kurssin suorittaminen tai muu ulkoinen palkinto. Juuri tällaiseen ajanvietteeseen WWW:n hypertekstimuoto on omiaan. Seuraavassa taas muutama verkon solmu, joista voi aloittaa löytöretken.

Suomalainen yritys CSC -- Tieteellinen laskenta Oy on koonnut kansainvälisestikin merkittävän matemaattisen linkkilistan. Matematiikan opiskelua suunnittelevalle sen sisältämä lista matematiikan laitoksista voi olla avuksi.

Nuorempia lukijoita voi kiinnostaa Mathematics Virtual Libraryn luettelo high school -tason matematiikkaservereistä.

Kaikenikäiset lukijamme, niin matematiikan kuin muidenkin tieteiden harrastajat, ehtivät vielä osallistua Tutki-kokeile-kehitä -kilpailuun. Eräänä houkuttimena on, että parhaat pääsevät EU:n Young Scientist -kilpailuun.

Jouni Seppänen


Solmu 1/1997-1998
Viimeksi muutettu: 10.12.1997 klo 17:59:22