Yleisönosasto

Internet - turha muoti-ilmiö

Sanaan Internet törmää nykyään kaikkialla, ollaan suorastaan ajauduttu sellaiseen tilanteeseen, että Internet on saatava joka kotiin, kouluun ja virastoon. Jokaisen mattimeikäläisen on saatava oma kotisivunsa tähän "verkkojen verkkoon" saavuttaakseen näin maailmanlaajuisen imagon.

Internet on parhaillaan noin 99,9% täyttä hölynpölyä. Periaatteessa netistä löytyy mitä vain mistä tahansa aiheesta, mutta tiedon luotettavuus ja hyödyllisyys voi olla vähän niin ja näin. Menin tässä taannoin ATK-tunnilla katsomaan, mistä sivistynyt ikäluokkani kommunikoi erään radiokanavan kotisivun keskustelulinjalla. Kuten olin arvannutkin, teksti oli samanlaatuista kuin tietyillä puhelinlinjoilla. Koska verkossa ei ole mitään sensuuria, voi sinne kuka tahansa työntää mitä tahansa törkyä.

Internetin suurimpia käytännön ongelmia on sen uskomaton hitaus ja lähes olematon tietoturva. Eräs Internetin käyttäjä saikin itsestään täydellisen tiivistelmän tuntemattomalta henkilöltä, joka oli lukenut kaiken tämän kirjoittaman sähköpostin vuosien varrella. Yhdysvaltain puolustusministeriön tietokoneisiin on myös murtauduttu monia kertoja.

Internetin rakenne on täysin kaaosmainen ja käyttäjiä tulee joka puolelta maailmaa lisää, vaikka linjat ovat jo nyt lähes tukossa. Verkko kuormittuu jatkuvasti lisää, koska nyt on mahdollista lähettää melkein reaaliaikaista kuvaa ja ääntä. Koko Internet onkin kuin solmussa oleva kalaverkko, jota saa setviä ikuisuuden että sen saisi käyttökelpoiseen kuntoon.

Itse olen tullut tulokseen, että en tarvitse ainakaan parhaillaan Internetiä missään muodossa, vaikka sen todellisen kohdeyleisön tulisikin olla juuri itseni tapaiset henkilöllistymät.

Juha Tukkinen
lukiolainen


Solmu 2/1996-1997
Viimeksi muutettu: 11. toukokuuta 1997 klo 13:30:00