Toimitussihteerin palsta

Tämän numeron yleisönosastopalstalle tuli kirjoitus, jonka mukaan Internetistä ei ole mitään hyötyä. Suuri osa WWW-sivuista on toki melko turhia, ja kiinnostavan tiedon löytäminen on vaikeaa. Matematiikasta kiinnostuneelle suosittelen Yahoo-hakemiston matematiikkasivuja, ja seuraavassa esittelen muutaman muun lähtöpisteen.

Minnesotalaisen Geometry Centerin sivuilla on tietoa geometriasta ja kauniita kuvia. Geometry Center on myös tuottanut videoita, jotka havainnollistavat modernia matematiikkaa kohtuullisen ymmärrettävällä tavalla. Ne saattaisivat sopia koulun matematiikkakerhossa katsottaviksi. (Kannattaa varata aikaa videoiden katsomiseen muutamaan kertaan ja mukana tulevien kirjasten lukemiseen.)

Math Forumissa on paljon tietoa matematiikasta ja mm. viikottaisia tehtäviä.

Olli V. Lounasmaan raportti "Huippuyksikköä ei perusteta vaan se syntyy" sisältää ehdotuksia eksaktien tieteiden tutkimuksen ja opetuksen kehittämiseksi.

Markku Halmetoja on julkaissut WWW:ssä muutakin kiinnostavaa kuin tämän Solmun jutun Eulerin kaavasta. Samaiselle kaavalle on muuten paljon muitakin todistuksia; David Eppstein on kerännyt peräti viisitoista! Eppsteinilla on muitakin kiinnostavia ajanvietematematiikkasivuja.

Internetix-projektin Matematiikan valmennussivuilla on paljon kiinnostavaa materiaalia, ja lisää löytyy Internetixin kirjaston matematiikkaosastolta.

Jouni Seppänen


Solmu 2/1996-1997
Viimeksi muutettu: 11. toukokuuta 1997 klo 13:27:32